Suradnja

Tutico je spreman i zainteresiranim inozemnim izvođačima i tvrtkama osigurati snimanja sa izvrsnim producentima, u vrhunskom studiju, te organizirati boravak u Hrvatskoj.

 

 

Poslušajte

Danijel Popović
Drugi neka tebi opraštaju sve

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 



DANIJEL

Uspjeh Danijela Popovića temelji se na istančanu odabiru pjesama kojima se posvetio cijelim bićem, te na vrlo točnoj procjeni vlastitih sklonosti i mogućnosti. Rođen je 1955, a od majke podrijetlom Belgijanke nasljeđuje lijep glas i smisao za glazbu. 

Vrline su Danijelove umjetničke ličnosti, istodobno, nevjerojatna energija i prkos toliko potreban svakome umjetniku. Njegova je pjevačka karijera počela sa sastavima "Grešnici" i "More", da bi se u sam vrh vinuo 1983. godine, kad je bio moralnim pobjednikom na natjecanju za pjesmu Eurovizije u Muenchenu, izvedbom vlastite skladbe "Julie", koja najveći uspjeh postiže u Austriji, Njemačkoj i skandinavskim zemljama. U to doba postaje apsolutni rekorder u prodaji ploča, s gotovo nedostižnom dvomilijunskom nakladom. 

Prije samoga početka rata u Hrvatskoj skladao je vrlo dopadljivu pjesmu "Ma, daj obuci Levisice!", a svaka je izvedba, zahvaljujući iznimno sugestivnoj interpretaciji, nalazila izravan put do srca slušatelja i bila novom potvrdom kvalitete nadarenog umjetnika.

Danijel je dosad snimio osam dugosvirajućih ploča, često nažalost uz brojne prepreke, a tijekom agresije na Hrvatsku bio je uključen u mnoge humanitarne akcije sakupljanja pomoći postradalome pučanstvu voljene Hrvatske. U tome teškom razdoblju nastala je i prekrasna balada "Tužna polja hrvatska" s kojom je Danijel "porušio" jezične barijere i osvojio milijune ljudi diljem svijeta.
Čudesnom vokalnom tehnikom i potpunom kontrolom glasa u svakome trenutku Danijel omogućuje slušatelju uzbudljiv glazbeno-scenski doživljaj, a magičnoj privlačnosti pridonosi njegov osebujni stil, šarm i mladenačka snaga interpretacije.